Aktiviteter

Bonde för en dag: Att vara bonde är inget man lär sig på en dag men att få prova på under lättsamma former är en rolig och lärorik upplevelse. Beroende på säsong och intresse får du får möjlighet att t ex: fodra och göra rent hos korna, rykta hästar och klappa lamm, hälsa på hönsen, hämta ägg, bygga gärdesgård och köra traktor.

Vi är ute större delen av tiden och rör oss i ladugård- och verkstadsmiljö. Rena, oömma kläder och tåliga skor samt handskar är bra. Aktiviteten tar ca 3 timmar och naturligtvis ingår fika. För att du ska få ut mesta möjliga av din tid som bonde tar vi emot max 4 personer per tillfälle.

Pris: 500 kr/person inklusive moms

Hyr en bonde/Bonde i stan: Har du inte möjlighet att komma till oss så tar bonden tar gärna med sig några av de mindre djuren och kommer till dig! Att få träffa t ex får, kaniner och höns är för många en stor upplevelse och det enda som behövs är en plats att stå på – resten sköter vi.

Pris: begär offert

Besök en bonde: Ett besök tar ca 1,5 timme och under rundturen berättar vi om gårdens historia och nuvarande verksamheter: jord- och skogsbruk samt gårdsbutik, företagsevent och turistverksamhet.

Pris: grupp med upp till 10 personer 2 500 kr inklusive moms
Pris: grupp med upp till 25 personer 3 500 kr inklusive moms

För information och bokning använd nedanstående formulär eller kontakta Jenny: jenny@drefseryd.net eller 070-493 99 06.