Favorit i repris – Rocky road fudge

Gott, enkelt och nästan nyttigt. Så här gör du: Klä en mindre form, ca 20×25 cm, med aluminiumfolie. En avlång brödform med smörpapper funkar också. Smält 200 gram mörk choklad gärna 80-90%, 200 g mjölkchoklad, 25 g smör och 397 g kondenserad mjölk i vattenbad. Använder du micron så sänk effekten så att chokladen inte bränns. Rör om då och då tills alls smält samman till en slät smet. Låt smeten svalna något och rör ner 1 tsk vaniljsocker. Blanda sist i 2,5 dl salta jordnötter och 2,5 dl minimarshmallows. Lägg smeten i formen och låt den stå i kylen minst 4 timmar innan du skär den i bitar. Om det mot förmodan blir något över så förvara fudgen i kylskåpet.
IMG_5366

 

Skördetid

Så många äpplen blev det inte i år men å andra sidan är det gott om både fläderbär och nypon. Så nu ska här torkas och kokas för det ska bli både hönsgodis och flädersirap. De fem äpplena får väl hästarna dela på.