Målat & isolerat

I dag har vi ägnat oss åt roliga saker. Stalldörren som byttes förra veckan har fått lite färg. Inte alldeles nödvändigt kanske men det ser alltid lite ljusare och trevligare ut med lite vit färg. Nya krubbor är klara och skivor är uppsatta för att skydda väggarna från gödsel. Dessutom kom en del av fårullen till användning och ligger nu som isolering i delar av väggarna. Borde funka bra med tanke på materialets egenskaper. På Ekobyggportalen kan man läsa bl a det här:

Ull: Ullen har dock ett mycket bra isoleringsvärde och är ett behagligt material att arbeta med. Om man använder inhemsk ull, som inte behandlats med giftiga bekämpningsmedel, skulle det kunna vara ett mycket bra isoleringsalternativ.

Precis det vi har – ren, obehandlad ull. Ull har används i alla tider framförallt till textilier men även isolering, tätning och tapeter. Tåligt, slitstarkt och värmande – ett riktigt bra funktionsmaterial alltså. Och nu har vi det i delar av väggarna på fårhuset och hittills har ingen av tackorna protesterat. Dagens två hjälpredor skötte sig exemplariskt och även hästarna fick sig en rejäl omgång med borstar och hovkrats. Och lite godis – är det söndag så är det!

wool

 

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Lantliv

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s