Året som gått – 2013

Ännu ett år till ända. Ett  mycket händelserikt sådant. De första månaderna var kalla. Väldigt kalla. Mycket snö och det kändes som våren aldrig skulle komma. Men visst gjorde den det dock inte med lika många lamm som brukligt. Trots det så blev det ett välbesökt och lyckat lammsläpp. Drygt 100-talet glada besökare som klappade lamm, fikade och träffade övriga djur på gården.

Solen sken och vi både rullade och körde in löshö utan större haverier. Sommarledigheten bestod av ett par dagars besök i Skåne innan det var dags att klippa får och därefter ladda för gärdesgårdskurs, kvarndag och tröskning. Kurs och kvarndag gick planenligt och sen kom den fantastiska hösten. Lång och med trivsamt väder. Allmogemarknad och hamlingskurs. Vi jobbade också vidare med bl a ledprojektet och det viktigaste av allt – planering inför nästa års aktiviteter och besökande volontärer.

Länsstyrelsen har varit på besök och så även stormarna Simone och Sven. Mellan Simone och Sven hann en vattenskada upptäckas och åtgärdas. November var intressant med både middag hos landshövdingen och utflykt till Västergötland för att hämta hem fler shropshirefår. Gamla ponnyn Fjalar är lite krasslig men december kom med bl a workshop om landsbygdens utveckling, julbord på Gyllene Uttern och sedvanliga förberedelser för årets jul- och nyårsfirande. Som firades traditionsenligt och lyckat med familj, fantastiska vänner och god mat. Nu hoppas vi på ett lika fantastiskt år 2014!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s