Händer just nu

Nötterna är installade, utgödslingen kräver fortfarande en del pyssel men korna har i alla fall slutat ropa på kalvarna. Kalvarna i sin tur är ganska nöjda med att vara inomhus. Fåren är fortfarande ute och har mycket spring i benen – Peggy har med sina lamm hälsat på grannen som var snäll nog att säga till henne att gå hem. Gräset är klippt och gräsklipparen servad. Lagårdsplan och verkstad har rensats från diverse skräp. Utemöblerna är om inte undanstuvade så åtminstone på väg till förrådet.

Boris vallar får som om han inte gjort annat. Ibland går det dessutom riktigt bra så att de hamnar där dom ska. Emma löper och det är ett förskräckligt boande och vaktande. För övrigt så ska Bonden och hans hustru på finkalas inom kort så nu är det dags att han borstar av finkostymen och putsar skorna. För sen är listan fortfarande lång. Det ska byggas gärdesgård, huggas ved och planeras maskinhall. Gästrummet ska fräschas upp eftersom vi har ett antal workawayers som kommer nästa år och jag vill ju faktiskt att de ska trivas hos oss.

Högst på agendan de närmaste dagarna står ”Besiktiga vattenskada” och ”Besök på bilprovningen”. Vet inte vilket som är roligast. På fredag ska vi ha trevligt i alla fall för då tar vi en tur till Elmia Lantbruk Djur & Inomgård. Fullt med skojigheter den här veckan alltså. Livet på landet i ett nötskal.

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Lantliv

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s