Trösksöndag

Helg eller vardag – i trösktider kvittar det. Bonden har tröskat korn och nu slår han det som ska ensileras i morgon. Själv har jag reparerat stängsel:  slagit i stolpar och spänt upp eltråd. Fem shropshiretackor är nyklippta och dessutom har jag, förutom brödbaket, åstadkommit en fantastiskt god söndagsmiddag. Karrékotletter, kokt potatis och sås – närproducerat mat när den är som bäst.

Och för den som inte vet: det är tack vare att vi äter svenskproducerad mat som vi håller landsbygden levande och markerna öppna.

Advertisements

Lämna en kommentar

Filed under Lantliv

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s