Att hamla träd

I augusti är det kursdags här i Drefseryd för dig som vill lära dig att bygga trägärdesgård. Men det händer spännande saker i Östergötland också. Särskilt om man vill veta mer om att hamla träd och samla löv.

Länsstyrelsen i Östergötland anordnar en kurs i hamling tillsammans med Holavedens handelshus och Östra vätterbranternas biosfärområde

Tid och plats: 21 september kl 9.00-17.000 i Holaveden, Ödeshög.

Kursen vänder sig till boende på landsbygden som aktivt vill vara med och bevara den uråldriga traditionen att hamla träd. Traditionen att samla löv till djurfoder har skapat säregna träd med stort biologiskt och historiskt värde. I Ödeshög finns en av landets största koncentrationer av hamlade träd.

Kursen tar upp restaurering av äldre träd men även nyhamling av yngre träd. Under kursen medverkar både biologer och Arborist. Efter kursen ska du kunna bedöma hur ett träd bäst nyhamlas eller restaureringshamlas.  Du kommer även att på egen hand kunna fortsättningshamla och samla löv till djuren.

Ta med arbetshandskar och oömma kläder, vi jobbar ute hela dagen oavsett väder. Om du har ta även med stångsåg och lövkniv.

Kursen kostar 200 kronor per dag och då ingår lunch och fika.

Anmälan: Sista anmälningsdag är den 17 september. Anmälan gör du via mail lantbruk.ostergotland@lansstyrelsen.se

Program och vägbeskrivningar skickas ut efter anmälningstidens slut. Frågor kontakta: Susanne Boe Skåmedal 013-19 60 54, 070-663 55 64

ostergotland

               

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Lantliv

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s