Degen är klar

Står och vilar i kylskåpet. Där får den stå t o m söndag. Då är det dags för det årliga pepparkaksbaket. Den dagen det bakas pepparkakor på längden och tvären. Dessutom får man äta hur mycket deg som helst. Ett antal paket köpedeg brukar gå åt men också minst en omgång av mormor Sveas kryddiga pepparkakor. Såna man inte kavlar utan skär och som ska gräddas länge (ca 20-30 min) i lagom varm ugn (ca 125 grader).

Sveas pepparkakor

500 gram socker
500 gram smör
500 gram sirap
6 tsk bikarbonat
2 msk kanel
2 tsk ingefära
2 tsk nejlikor
2 ägg
1 kg vetemjöl (knappt)

Annonser

1 kommentar

Filed under Lantliv

One response to “Degen är klar

  1. Pingback: -14 grader och måndag | Drefseryd Gård

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s