Simon, Samuel & askarna

Det hamlades träd i söndags och det är bara att kallt konstatera att förutom goda kunskaper om träd & motorsågar är det också lämpligt att tycka om arbete på hög nivå.


Annonser

8 kommentarer

Filed under Lantliv

8 responses to “Simon, Samuel & askarna

 1. Inget jobb för mig alltså… 😉
  Ha en fin dag!

  Gilla

 2. claes hellsten

  great stuff Mrs Jenny! And nice blogg.

  Gilla

 3. Detta är allt annat än hamling av träd. Detta är stympning eller slakt av fina gamla träd! Beklämmande att se att det fortfarande förekommer slakt av träd på 2000-talet, trots att kunskapen och erfarenheten om resultatet finns. Dessa träd kommer att dö i förtid.
  Snälla sluta slakta/stympa träd!!!
  Anlita istället seriösa, certifierade arborister som vårdar och värnar träden.

  Anders Green, arborist.

  Gilla

  • Hej Anders,

   Vilka åtgärder hade du rekommenderat?

   Vi älskar våra träd men faktum kvartstår att de är svårt angripna av askskottsjuka och risken för fläkning och framförallt nedrasande grenar är stor.

   Kanske återhämtar askarna sig något och annars får de stå kvar som vackra ”högstubbar”. I vår kommer nya träd att planteras så att kommande generationer också får stora vackra träd att njuta av. För där tror jag att vi är överens om att träd är en viktig del i vår biologiska mångfald.

   Gilla

 4. Hej igen!
  Skrev just ett inlägg utan att se Jennys svar ovan innan jag skrev. Men mitt inlägg är nog svar på Jennys frågor om vad man skulle gjort istället för att toppkapa träden.
  I det inlägget skrev jag också att mitt tidigare inlägg tagits bort men det var fel. Inlägget från 21 mars ligger ju kvar. Ursäkta misstaget!
  Mvh.

  Anders Green

  Gilla

 5. Hej en gång till!
  Har sökt Simon och Samuel på nätet för att be dem sluta toppkapa träd på detta vis utan istället utbilda sig i trädvård och kanske gå med i Svenska Trädföreningen? Där finns mycket kunskap samlat i en ideell förening.

  Det är dock svårt att hitta dem på nätet. Har sökt på Eniro.se och Hitta.se utan resultat. Kan Jenny hjälpa mig med kontakt vore jag tacksam.
  Tacksam för hjälp!

  Anders Green

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s