Murphys lag

Eller lagen om alltings jävlighet. Förutom att det helt plötsligt är vinter dvs kallt så naturligtvis frös naturligtvis vattenpumpen hos fåren. Så nu är det en värmare placerad där och så  hoppas vi på det bästa. Ser fram emot 11-kaffe men se det blev inget med det. Eftersom även pumpen källaren stod still. Efter mycket om och men och diverse letande så hittades den trasiga säkringen och allt var frid och fröjd. I nästan en hel dag.

Ledningsarbeten hade aviserats med planerat strömavbrott mellan 09.00 – 10.00. Inga problem. Tänder pannan,  utfodrar djur. Strömmen bryts punktligt och återkommer 20 minuter senare. Gör färdigt i ladugården och tittar till fåren. Vattenpumpen vill inte vara med så det blir till att bära hinkar. Trött och frusen längtar  man efter en mugg rykande hett te. Visst. Det hade man ju kunnat tro. Inte en droppe vatten & pumpskrället stod still. Igen.

Så medan Bonden har semester och roar sig med att åka skidor och bada bastu i Sälen så mäter jag ström, kör värmefläktar och byter proppar. Och vinkar till grannen. Som åker till Gran Canaria i dag. Avundsjuk? Vem? Jag?

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Lantliv

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s