Favorit i repris: Dagens honungstips

När honungen har slungats och silats är den flytande och fantastiskt god att avnjuta direkt. Ska dock helst användas inom några veckor eftersom den kan kristalliseras dvs bli lite grovkornig. Kan avhjälpas genom att man kör den några sekunder i mikron. Vill man lagra nyslungad honung lite längre går det bra att lägga den i frysen. När man sen tinar honungen har den samma flytande konsistens som nyslungad.

Vanligtvis rör man honungen under några dagar för att sen tappa upp den på burk. Då är honungen flytande och får sen en fastare konsistens i burken. Vad kan man då göra med honungen förutom att avnjuta den tillsammans med nyplockade jordgubbar och en klick grädde, i te eller på gröten? De har tipsen har jag fått av mina kunder men dela gärna med dig om du har fler annorlunda honungsrecept!

Ostgratinerad smörgås
Lägg en rejäl skiva getost på valfritt bröd. Gratinera i ugn tills osten fått fin färg. Ta ut och ringla över en matsked honung och servera direkt.

Hasselbackspotatis
Tips från en av våra norska kunder. Piffa upp hasselbackspotatisen genom att ringla över lite honung.

Underbar dessert
Nyplockade vildhallon med en klick creme fraiche och några skedar nyslungad honung.

Tessans chokladbollar från Hälsa & Coaching A- Ö

3 dl valnötter
1 1/2 dl russin
1 msk honung
1 1/2 msk kakao

Kör valnötterna i en matberedare. När de har blivit finfördelade häll i russinen. Fortsätt köra tills det har blivit en klibbig massa. Tillsätt honung och kakao. Kör en liten stund till och rulla sedan till små bollar. Ät som de är eller rulla i t ex kokos. Det går också bra att byta ut hälften av russinen mot torkade osötade tranbär. Håller ca 1 vecka i kylskåp och går bra att frysa

En reaktion på ”Favorit i repris: Dagens honungstips

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s