Choklad & halsfluss

Mörk choklad är nyttigt. Och framförallt gott. Grädde och ägg är naturliga och hälsosamma produkter. Alltså måste den här choklad-moussen vara fantastiskt hälsobefrämjande. Dessutom är den len och fin i konsistensen. Det uppskattar vi just nu här i huset eftersom vi roar oss med att skicka runt en envis och ilsken bakteriell halsfluss. Men det är väl lika bra att vi tar det nu. Snart är det dags för vårbruk & lammning och då finns ingen tid varken för goda efterrätter eller onda halsar.

Chokladmousse: vispa 2 dl grädde. Smält 100 g mörk choklad. Blanda i två ägg-gulor i chokladsmeten och vänd ner hela härligheten i grädden. Lägg upp i 4 st portionsskålar och låt vila i kylen 1 timme. Vill man piffa till det lite extra så toppa med lite pinjenötter.

Advertisements

Lämna en kommentar

Filed under Lantliv

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s