Ny idé – inte alltid en god idé

De nya reglerna för kassaregister kräver i snitt en investering på 20 000 kr och träder i kraft den 1 januari 2010. Såna små detaljer som att det inte finns några certifierade kassaregister på marknaden bryr man sig inte om på Skatteverket.  Det finns inga företag som certifierar kontrollenheter men lika fullt måste ca 130 000 företagare ha det. Bra jobbat regering & skatteverk men är ni verkligen säkra på att det fortfarande är en god idé?

After-blogging-note: Äntligen lite sunt förnuft – tack för det Skatteverket.

Annonser

2 kommentarer

Filed under Lantliv

2 responses to “Ny idé – inte alltid en god idé

  1. Vet inte vart ”drefseryd”, och många andra för den delen, fått informationen att ett kassaregister kostar 20 000 kr. Vi, och andra leverantörer på marknaden, erbjuder kassaregister förberedda för den nya kassalagen, som kommer att kosta från 11 000 kr och uppåt inkl. kontrollenhet. Ackrediteringen av företaget som certifierar kontrollenheterna beräknas slutföras under augusti månad.

    Gilla

  2. ”De nya reglerna för kassaregister kräver i snitt en investering på 20 000 kr” är inte detsamma som att ett kassaregister kostar 20 000 kr. Beroende på vad man har för verksamhet kan detta naturligtvis vara olika.

    Att jag och många med mig fått olika information och att det i sin tur skapar oro hos framförallt småföretagare har med all tydlighet framgått i både media, Skatteverket och hos olika branschorganisationer.

    Dessutom finns det forfarande många säljare som inte har koll på vad som gäller och oavsett vad de säger så finns det i dagsläget inga certifierade kassaregister på marknaden.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s