Luktfri landsbygd

Finns det verkligen nån som tror på det? Tveksamt om man tänker några steg längre. För att hålla landskapet öppet krävs en del och om nu inte bönderna får förutsättningar att hålla djur och driva lönsam verksamhet på landet så undrar jag hur man har tänkt att lösa det hela. Ska bli intressant att se vad Miljööverdomstolen säger om det. Naturligtvis ska man ta hänsyn och visa ömsesidig respekt men tål man inte lite skitlukt så kanske man kan välja att bosätta sig någon annanstans och göra ett besök på Skansen för att få lite lantkänsla.

De flesta bönder jag känner är hårt arbetande företagare och pysslar således inte med någon sorts hobbyverksamhet av Bullerbykaraktär som när andan faller på ska visas upp för turistande stadsbor. Djur, skörd, maskinunderhåll och inte att förglömma: regler, lagar och blanketter – många och varierande arbetsuppgifter blir det.

Nu när det drar i hop sig till sommar, även om vädret inte riktigt är i fas med almanackan, så är det dessutom säsong för faktura-skojarna. Särskilt tråkigt för små och/eller nya företagare som inte har stora marginaler. Så se upp innan du skickar iväg betalningarna!

Och nu ska jag sluta att vara grinig och gå och göra lite nytta i köket. Eller rättare sagt i det som snart ska bli ett kök.

2 thoughts on “Luktfri landsbygd

  1. Lilltroll

    Alltså va.. visst kan det lukta ”pyton” ibland (eller ja, dynga då) men vad 17 man bor ju på landet och det är ens eget val. Och då pratar jag enbart om tillfällena när det gödslas på åkrarna precis runt mitt hus, då LUKTAR det…. men som sagt, jag har valt att bosätta mej på landet och då får man gilla läget liksom!
    Det där var ju rätt korkat! Eller himla korkat faktiskt! skitdumt rent ut sagt!

    Gilla

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s