Skabbräv

Nu får hönsen hålla sig i hönsgården och de är inte riktigt nöjda med det även om den är stor. En räv smyger omkring gården och vi vill inte att den ska få för sig att vi har dukat upp ett smörgåsbord av möra hönor framför honom. Den visar tydliga tecken på att ha ganska långt gången rävskabb men medan svärfar hämtade geväret så hann räven slinka iväg. Tyvärr är just den här rävens dagar räknade men tills vidare får vi hålla uppsikt över höns, kanin, hund och katt för rävskabb är ett elände.

Skabben orsakas av ett kvalster och leder till att djuret kliar sig, pälsen ramlar av och den får svårt att jaga vilket gör att den på sikt dör av svält, utmattning eller andra sjukdomar.  Riktigt plågsamt med andra ord – läs mer om sjukdomen hos Jägarförbundet.

5 thoughts on “Skabbräv

 1. livsglimtar

  Läser och läser ikapp.. vi har haft rävskabb här på ön och många hundar blev så klart smittade. Naturvårdare eller vad de nu kallar sig sköt av alla de kunde som var skabbiga och vi såg själva en som slank över vägen och såg för eländig ut. Då ringde vi för A känner de här killarna som sköter sånt på ön och sa att vi hade sett en i ett visst område.
  Så de letade upp den och det är vi glada för.
  En frisk räv är otroligt vacker att se men de får inte äta dina hönor och tupp, det går vi inte me på.
  Kram

  Gilla

  Svara
 2. Jenny Inläggets författare

  Mina höns ska han låta bli fast det är mest synd om den lilla räven för den ser inte ett dugg frisk ut. Vi skymtade den i går kväll men den slank undan igen.

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s