Keramik & kvarndag

Idag har jag  varit med svärmor på utflykt. Inte så långt bort men dock en liten tur. Det är snart dags för den årliga kvarndagen vid Alboga Kvarn och svärmor har som vanligt hand om lotteriet. Då ingår bl a att hämta priser hos keramikern Inga Saarinen som varje år skänker underbart vackra saker till Röda Korset och dess lotteri. Nere vid Vättern har hon sin verkstad och hon öppnar alltid om hon är hemma – vill man vara riktigt säker så slår man en signal innan.

Massor med fina saker fick vi med oss till Röda Kors-lotteriet men vi passade också på att titta på hennes fantastiska bruks- och konstföremål i keramik och glas. Jag fick också lära mig att både skålar, muggar och karotter går att använda i ugnen och maskindiskas. Dessutom har hon gjort en helt underbar dopfunt  till en kyrka. Tyvärr ångrade beställaren sig så nu står den hos Inga och väntar på nån som vill ha den. Nån som vet en församling som behöver en vacker dopfunt? Tjoa till så blir jag och framförallt Inga glad – ett sånt vackert föremål ska synas och användas. Tyvärr hade jag ingen kamera med eftersom den dog häromveckan men om intresse finns så lovar jag att ordna bilder.

Annars rekommenderar jag ett besök hos Inga eller varför inte ta och åka till Alboga Kvarn på söndag (10/8)? Då är det kvarndag med visning av kvarnen, försäljning av bl a lotter till förmån för Röda Korset, lokala hantverkare visar sina alster mm. Mannen och svärfar har hand om parkeringen så som bonus kan ni titta på dom också…

En reaktion på ”Keramik & kvarndag

  1. Thanks for your personal marvelous posting!
    I truly enjoyed reading it, you could be a great author.I will remember to bookmark your blog and definitely
    will come back sometime soon. I want to encourage
    you continue your great posts, have a nice evening!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s